Kies de juiste basisverzekering

Verschil tussen restitutie, natura & budget

Je kunt kiezen uit 3 verschillende soorten basisverzekeringen:
  • Met een restitutieverzekering kun je je eigen zorgverlener (bijvoorbeeld ziekenhuis of apotheek) kiezen. De restitutieverzekering biedt dus vrije zorgkeuze.
  • Bij een naturaverzekering kun je alleen naar een zorgverlener gaan waarmee de verzekeraar een contract heeft. Ga je naar een andere zorgverlener, dan krijg je vaak een beperkt bedrag vergoed en de rest betaal je zelf.
  • Bij een budgetverzekering heb je ook te maken met gecontracteerde zorg. Bij een budgetverzekeraar zijn vaak minder zorgverleners gecontracteerd en heb je dus een beperkte keuze. Ook kan de hoogte van vergoedingen verschillen. Voor deze minder uitgebreide keuze betaal je doorgaans een lagere premie.

Basisverzekering ONVZ

ONVZ biedt één basisverzekering waarbij u optimale vrije keuze heeft bij het kiezen van uw zorgverlener. Dit is een restitutiepolis.

Basisverzekering Salland

Salland Zorgverzekeringen heeft één basisverzekering. Het is een naturapolis. Ga je naar een gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je 100% vergoed. Ga je naar een zorgverlener waar Salland geen afspraken mee heeft gemaakt? Dan vergoedt Salland maximaal 90% van het gemiddelde tarief van gecontracteerde zorgverleners.

Gecontracteerde zorgverleners Salland

Basisverzekering De Amersfoortse

De Amersfoortse biedt 2 soorten basisverzekeringen aan:

  • Ruime Keuze: dit is een naturapolis. Je krijgt 100% vergoed bij alle zorgverleners met een contract. Heeft je zorgverlener geen contract met De Amersfoortse? Dan krijg je 85% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief.
  • Eigen Keuze: dit is een restitutiepolis. Je krijgt bij alle ziekenhuizen en zorgverleners tot maximaal 100% van het marktconforme tarief vergoed.
Gecontracteerde zorgverzekeraars De Amersfoortse

Vragen over je zorgverzekering?

Neem dan contact op met de adviseurs van Vrieling Verzekeringen.

Neem contact op