De mensen met een Vitaal Vechtdal-pas profiteren als lid van mooie ledenvoordelen. Vitaal Vechtdal wil je hiermee bedanken voor jouw steun om de regio een beetje vitaler te maken. Én om je blijvend te stimuleren om gezonde keuzes te maken. Enkele voordelen kunnen ook zonder de Vitaal Vechtdal polis worden genoten, zoals bijvoorbeeld de cursus Valpreventie. De aanbiedingen geven je gezonde of gemakkelijke extra’s!
73-TOM-Vitaal-Vechtdal-smallv6

Valpreventie voor ouderen

Per jaar belanden ruim 50.000 mensen met een botbreuk op de spoedeisende hulp vanwege een valpartij. Na zo’n akelige ervaring ontwikkelen veel mensen angst voor beweging. Bezigheden worden juist vermeden, waardoor de lichamelijke conditie verslechtert en de kans op herhaling eerder groter dan kleiner wordt. Diverse organisaties bieden een cursus valpreventie aan, zoals ONVZ (Project TOM), De Haere (Vallen Verleden Tijd) en Medifast.

In welke plaatsen wordt valpreventie aangeboden? 

Project Thuis Onbezorgd Mobiel (TOM): Dedemsvaart, Balkbrug en Ommen (pilot is gaande)
Vallen Verleden Tijd: Hardenberg, Bergentheim, Kloosterhaar, Vroomshoop
Medifast: Coevorden

 

Voordeel

Sommige zorgverzekeringen vergoeden de deelname aan dit valpreventieprogramma. De organisaties die het programma aanbieden zoekt samen met u uit wat de mogelijkheden zijn.

 

Meer informatie

Project TOM / Vitaal Vechtdal
www.projecttom.nl
info@vitaalvechtdal.nl

Vallen Verleden Tijd
De Haere
0523 23 20 53
info@de-haere.nl

Medifast
0524-526337
info@medifastnederland.nl