Valrisico-screening

Struikelt je weleens of ben je weleens gevallen? Heb je moeite met bewegen of lopen? Ben je bang om te vallen? Bij Fysiotherapie de Carrousel kun je terecht voor een valrisico-screening en daaropvolgend advies is het teken van valrisico's en valpreventie.

Waarom aandacht voor valpreventie?

  • Veel valincidenten vinden thuis plaats.
  • In het proces van ouder worden kan het risico op vallen toenemen.
  • Een screening door de diëtist, ergotherapeut en geriatrieffysiotherapeut.
 

Wat doet de diëtist?

De diëtist screent jouw voedingspatroon en geeft praktische voedingsadviezen, ten behoeven van een gezond gewicht en sterke spieren en botten.
 

Wat doet de ergotherapeut

De ergotherapeut onderzoekt welke routines jouw valrisico's verhogen en geeft adviezen over veilig handelen en veiligheid in en om jouw woning.

 

Wat doet de geriatriefysiotherapeut?

De geriatriefysiotherapeut brengt met jouw je kans op een val in kaart en adviseert over hoe je zo lang mogelijk vitaal kunt blijven.

 

Meer informatie

Ben je 65-plusser en wil je in gesprek met de diëtist, ergotherapeut en geriatriefysiotherapeut achterhalen wat jouw valrisico's zijn en te weten komen wat je kunt doen om te voorkomen dat je valt? Meld je dan nu aan voor een valrisico-screening!

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Dat kan bij de balie van Fysiotherapie de Carrousel, via info@fysio-ommen.nl of via telefoonnummer 0523 - 45 18 53.